ÄVENTYRSRESA I PERU

Följ med på äventyr i Peru. Upptäck Amazonas regnskog, vandra leden Salkantay under fem dagar till Machu Picchu och känn adrenalinkicken under en dags forsränning i Cusco.
1/7

35 500 kr

17
dagar
RESANS HÖJDPUNKTER:

 • Salkantay-vandringen i Anderna under fem dagar till Machu Picchu - inkarikets gömda stad. 

 • Möt lokalbefolkningen och få insikt i deras sätt att leva.

 • Lär dig om det komplexa ekosystemen i regnskogen och djurlivet. Med turen på vår sida finns chanser att se många vilda djur.

 • Prova lokala specialiteter som den kända cevichen och mycket mer.

 

 
PRIS INKLUDERAR:
 • Transporter inom landet; flyg, buss, båt och taxiresor.

 • Övernattningar på hotell med tre stjärnor och uppåt.

 • Professionella guidningar av kunniga lokala guider.

 • Reseledare under hela resan.

 • Inträden på arkeologiska platser.

 • Mat är inkluderat där det står angivet

 

EJ INKLUDERAT:
 • Internationella flygresor

 • Dricks till guider och restauranger

 
 
 
 
RESEPROGRAM
 

Dag 1: Ankomst i Lima

Hämtning på flygplatsen och transport till stadsdelen Miraflores i centrala Lima. Övernattning i Lima.

 

Dag 2: Utforska Lima

Stadsvandring i den historiska delen av Lima och prova på en av Perus egna specialiteter cevichen. Övernattning i Lima. 

 

Dag 3: Till Amazonas regnskog

Flyg till Puerto Maldonado på morgonen. Flygturen tar cirka tre timmar med ett kort stopp i Cusco. Vi lämnar de bagage du inte behöver för dagarna i djungeln på lodgets kontor i staden innan vi tar flodbåten till ett närliggande lodge där vi tillbringar den första natten. (Frukost/lunch/middag)

 

Dag 4 - 7: Till Tambopata Research Center 

En riktig regnskogsupplevelse väntar dig. Vi färdas uppströms och gradvis lämnar vi civilisationens spår efter oss. Vi ankommer till vårt hem de kommande dagarna på eftermiddagen. I gryninen är det dags att ge sig ut i djungeln för då är djuren som mest aktiva. Upplev macawernas (den största artens papegoja) färgsprakande skådespel när de samlas vid flodbanken. Vandra djupt in i skogen och lär dig mycket om de mycket varierade ekosystemen som finns i området. Dricksvatten och alla måltider ingår. (Frukost/lunch/middag)

 

Dag 7: Till Cusco i Anderna

I soluppgången följer vi floden nerströms tillbaka till Puerto Maldonado och flygplatsen. Efter en kort flygtur landar vi högt uppe i Anderna i staden Cusco (3400 m.ö.h.) som var Inkarikets huvudstad. Denna stad har mycket att erbjuda en besökare och ta eftermiddagen att strosa runt i staden och anpassa dig till höjden. Övernattning i stadsdelen San Blas nära centrala torget. (Frukost)

 

Dag 8: Guidad stadsvandring och Sacsayhuaman

Med vår kunniga guide upptäcker du en av de största byggnadsverken från inkariket, fortet och templet Sacsayhuaman precis utanför staden. Besök den lokala marknaden i staden och om du vill den stora katedralen vid centrala torget. (Frukost)

 

Dag 9: Ledig dag i Cusco

Förbered dig inför den kommande vandringen genom att ta det lugnt under denna dag. (Frukost)

 

Dag 10: Salkantay, dag ett

Tidigt på morgonen hämtning vid hotellet och med minibuss åker du till en by som heter Mollepata cirka tre timmar från Cusco. Frukost (ej inkluderad) här kan du köpa förnödenheter om du saknar något innan vandringen börjar. Fortsätt med minibussen i cirka en och en halv timme till och därefter vandra i cirka två timmar till platsen för övernattning. Höjd 4100 meter över havet. Under eftermiddagen kan du utforka närområdet och passa på att vila för höjdanpassningens skull. (alla måltider ingår under vandringen)

 

Dag 11: Salkantay, dag två

Dagen börjar med att vandra i cirka tre och en halv timme till den högsta punkten 4600 meter över havet. Här befinner du dig mellan de två höga bergen Salkantay (6271 m.ö.h.) och Humantay (5850 m.ö.h.) På eftermiddagen fortsätter du neråt till gränsen där regnskogen möter bergen. 

 

Dag 12: Salkantay, dag tre

Denna dag fortsätter du neråt i den fuktiga vegetationen där man kan se många sorters orkidéer, fåglar mm. Vandringen blir lättare och om du vill går det bra att hyra ett rum i den lilla byn som du ankommer till. Här finns även duschar med varmt vatten.

 

Dag 13: Salkantay dag fyra

Den sista dagen på vandringen kan du välja att gå upp på bergskammen för att se Machu Picchu eller du kan gå till byn Aguas Calientes vid Machu Picchus fot. Bestäm detta med guiden när du ser hur formen är. Vandringen uppåt är krävande med högst belönande. 

 

Dag 14: Machu Picchu

Tidigt på morgonen tar du bussen upp till Machu Picchu och får en guidad rundvandring av detta ett av världens sju nya underverk. Lunch i byn och tåg tillbaka till Cusco på eftermiddagen. Övernattning i Cusco.

 

Dag 15: Ledig dag

 

Dag 16: Forsränning 

En heldagstur med hisnande äventyr. Tillbaka till Cusco på kvällen. 

 

Dag 17: Flyg till Lima på morgonen.

Beroende på dina flyg kan vi ordna med ytterligare övernattning eller om du vill passa på att se mer av detta fantastiska land när du ändå är här! 

 

Passande flyg för hemresa är med KLM eller Iberia som avgår på kvällen. 

RESEPROGRAM I KORTHET:

Dag 1: Ankomst i Lima

dag 2: Stadsvandring i Lima

Dag 3 - 7: Amazonas regnskog

Dag 7 - 10: Cusco i Anderna

Dag 10 - 14: Vandra Salkantay till Machu Picchu

Dag 14: Machu Picchu och tillbaka till Cusco

Dag 15: Ledig dag

Dag 16: Forsränning en heldag

Dag 17: Till Lima, hemresa eller fortsatta äventyr

BOKNINGSINFORMATION

Vid bokningstillfället ber vi om en deposition av 5000 kr för att reservera din plats. Kvarvarande belopp kan du välja att betala i en eller två delar.

 

Gör din bokning i vårt onlinebokningssystem och betala depositionen eller hela beloppet med kort. Kvarstående belopp betalar du på faktura med ovanstående förfallodatum.

 

Alternativt ladda ner bokningsformuläret. Skicka via mail till Manuel@inwildperu.com i samband med betalning av deposition (eller hela beloppet) till bankgiro 183-3979.

I

Vid bokning godkänner du våra villkor.

För mer information kontakta: Manuel@inwildperu.com

PRAKTISK INFORMATION:
 

Information om flygresor till Peru:

Flyg till Lima, Perus huvudstad, tillkommer. Kostar cirka 9000 kr tur och retur. Vi hjälper dig gärna att hitta lämpliga avgångar.

 

Sök exempelvis på skyscanner.com.

 

Tips! Sök flyg från Madrid till Lima med Air Europa eller Iberia. Det går många direktavgångar till bra priser. För att komma till Madrid har Norwegian och Ryanair flera avgångar från Skandinavien till samma terminal som Air Europa som flyger direkt till Lima.

 

Det tar cirka tolv timmar att flyga direkt från Madrid till Lima. Vi möter dig på flygplatsen när du anländer.

Den första dagen och sista dagen i reseprogrammet är avsatt för att din ankomst och avresa.

 

Beroende på när flyget anländer kan det finnas möjlighet för en guidad tur i Lima och prova på den utsökta maten som staden är så känd för.

 

Om du önskar boka en extra natt för att ha tid till detta hör av dig till oss! Detta tillkommer ovanstående pris. Guidad stadstur 500 kr per person. Gastronomisk rundtur där du lagar din egen ceviche och handlar på en lokal marknad 1000 kr per person.