Peru är de sagolika fåglarnas paradis

Kolibrierna och orkidéernas paradis

Magiska vattenfall, uråldrig historia, endemiska fåglar och djur. Norra Peru väntar på dig som älskar natur, mångfald, exotisk mat och äventyr.

 

Med oss reser du hållbart och du bidrar till bevaring av naturskyddade områden och den lokala kulturen. Molnregnskogen i denna del av Peru är mycket unik och är hem till många arter som bara finns här på hela jorden.

14 dagar / 13 nätters rundresa  

 

Pris per person: 

2 personer, enligt förfrågan

4 personer 39 000 kr

6 personer 31 000 kr

8 personer och fler 28 000 kr

Priser inkluderar:

- Privat transport

- Engelsktalande reseledare 

- Alla måltider

- Boende  

- Inrikesflyg Lima - Cajamarca och Tarapoto - Lima

- Flygplatstransfer

- Inträdesbiljetter

- Lokala guider

Priser inkluderar ej:

- Internationella flyg 

- Dricks

Tillgänglig hela året

Tillägg:

Amazonas regnskodslodge och kulturell upplevelse i Iquitos 

Stand-Up Paddle boarding på bifloder till Amazonasfloden (bäst under regnperioden december - april)

Program: 

Dag 1: Ankomst i Lima 

Vi möter dig på flygplatsen och transfer väntar på att ta dig till ett mysigt B&B i centrala Miraflores i Lima. Övernattning.

Dag 2: Cajamarca

Utforska den historiska delen av Lima på morgonen med en kunnig guide och få en liten rundtur av staden. Njut av en pinfärsk ceviche på en av våra favoritrestauranger och sedan tar vi oss med inrikesflyg till staden Cajamarca i norra delen av Anderna. Övernattning i Cajamarca.

Dag 3: Leymebamba

Tidigt på morgonen börjar vi att ta oss mot en liten stad som heter Leymebamba. Här finns den endemiska kolibrin spatelstjärten och många fler ovanliga fågelarter. Landskapet vi åker genom är storslaget och bjuder på enorma vyer. Vi ankommer Leymebamba på eftermiddagen. Övernattning i staden.

Dag 4: Leymebamba

Tillsammans med en lokal expertguide ger vi oss iväg på fågelskådning i gryningen. På eftermiddagen besöker vi ett museum som beskriver områdets mycket rika historia. Övernattning. 

Dag 5: Fortet Kuelap

Vi fortsätter norrut och på vägen ska vi besöka ett mycket imponerande fort som var Chachapoya-kulturens (800-talet till 1400-talet) huvudstad. Fortet sägs vara byggt runt 900-talet och dess murar är upp till 18 meter höga. Beläget på en bergstopp bjuder det på mycket vackra vyer över bergen och dalarna. Det har nyligen byggts en linbana som tar besökare upp till fortet. Vi tar oss vidare om den lilla byn Cocachimba där vi ska övernatta. 

Dag 6: Vattenfallet Gocta - det nyligen upptäckta tredje högsta i världen

En av de stora höjdpunkterna på resan är besöket till dett magiska vattenfall. För bara sju år sen upptäcktes vattenfallet av en tysk upptäckare som gjorde det känt för världen. Vi börjar innan gryningen den 2,5 timmars vandring från byn till vattenfallet genom orörd molnregnskog. Har vi turen med oss kan vi få se Perus nationalfågel den andiska klippfågeln. Vi är tillbaka i byn på eftermiddagen, övernattning i byn. 

Dag 7: Huembo

Huembo är ett skyddat naturområde i närheten av sjön Pomacocha där ett projekt pågår i samarbete med de lokala människorna att återplantera inhemska träd som ger kolibrierna deras huvudsakliga föda. I de dimklädda bergen bor djur som ser ut att ha kommit från en saga. Här och ingen annanstans i världen kan du se kolibrin spatelstjärten, den gulsvansade ullapan och den lilla borstugglan. Dessa arter är alla allvarligt utrotningshotade mest på grund av skövling. Tack vare de som ägnar sig hängivet åt dess bevaring har vi nu chans att själva hjälpa till och bevittna dessa fantastiska djur. Vi blir mottagna av lokala guider på lodget som berättar mer om projektet. Övernattning på Huembo lodge.

Dag 8 - 9: Abra Patricia

Tidig morgon fågelskådning på Huembo och sedan tar vi oss vidare över bergen till ännu ett naturbevaringsprojekt som i samarbete med Huembo arbetar i området. Här finns ett utkikstorn som bjuder på enastående vyer över det otroligt vackra naturreservatet Alto Mayo som med sina 182000 hektar skyddar många ovanliga och hotade arter. Vandra längs stigar i den vackra skogen med en lokal expert och lär dig mycket om dessa unika platser. Vi bor två nätter på det lilla lodget. 

Dag 10: Waqankis orkidéträdgård i Moyobamba

Dags att lämna bergen bakom oss och bege oss längs en bördig slätt till den lilla staden Moyobamba. I detta område odlas kaffe och kakao och är världskänt för sin höga kvalitet. Vi kommer att bo på ett familjeägt lodge utanför staden som har under 20 år skapat den mest omfattande samling av orkidéer i norra Peru. I närheten finns varma källor och ett mysigt café med hemgjord glass och lokalproducerat kaffe. Övernattning på Waqanki.

Dag 11: Vattenfallet Paccha

Bara en timme från Waqanki finns ett vackert vattenfall där du kan bada och njuta av den vackra omgivningen. Tillbaka till Waqanki för lunch. Övernattning på lodget.

Dag 12: Tingana

Idag ska vi besöka ett närliggande litet samhälle där de lokala samarbetar i bevaringen av ett unikt våtområde och floden Avisado som man kan utforska med kanot. Med vårt besök bidrar vi till deras projekt. 

Dag 13: Tarapoto

Vår sista destination är staden Tarapoto. Här bor vi på ett fint hotell i staden som också är ett kafferosteri. Här kan du prova på att rosta ditt eget kaffe! Övernattning i Tarapoto.

Our final destination is the city of Tarapoto. We will stay at a very comfortable hotel in the city where you can roast your own coffee! Overnight stay in Tarapoto.

Dag 14: Lima

Flyg till Lima på förmiddagen. Beroende på ditt flyg hem ordnar vi gärna med en ytterligare natt i Lima.