URÅLDRIGA MYSTERIUM OCH SHAMANISM I PERU

Peru är en vår tids globala energicenter. Under din tid här kommer du ha möjlighet för andlig rening enligt shamanernas traditioner och påfyllning av energi från den fantastiska naturen vi reser genom.
1/1
Södra Peru: Lima, Inkas heliga dal i Anderna, Machu Picchu, Cusco, Titicacasjön, Colca, Nasca, Ica, Lima
Tillägg: nordöstra Peru: Iquitos vid Amazonfloden

DETTA KOMMER DU UPPLEVA OCH MYCKET MERA:

 • Lär dig om läkeväxter och naturmedicin, hur de används och tillreds, av nutidens shamaner som bär med sig uråldrig kunskap.

 • Möt den mäktiga Amazonasfloden i norra Peru, dess urkraft och eviga styrka.

 • Meditera på Machupicchu, ett av världens sju nya underverk.

 • Inkarikets huvudstad Cuscos historiska skönhet.

 • Meditera på en ö i Titicacasjön och lyssna på tystnaden.

 

FÖLJ MED OSS PÅ EN HISNANDE RESA I PERU

Följ med på en resa genom Peru som inbjuder dig att genom meditation uppleva landet med hjärtat. Andas in regnskogen och dess vibration. På kvällen går du och lägger dig till regnskogens symfoni. Känn historiens vingslag i Inkarikets huvudstad Cusco, expandera dina sinnen i den mytomspunna heliga dalen. Machu Picchu kan ej beskrivas med ord, du måste själv uppleva dess storslagenhet som skapar minnen för livet.

 

PRIS INKLUDERAR:
 • Transporter inom landet; flyg, buss, båt och taxiresor.

 • Övernattningar på hotell med tre stjärnor och uppåt.

 • Professionella guidningar av kunniga lokala guider.

 • Reseledare under hela resan.

 • Inträden på arkeologiska platser.

 • Mat är inkluderat där det står angivet.

 

EJ INKLUDERAT:

 • Internationella flygresor

 • Dricks till guider and restauranger

 

 
Reseprogram

Dag 1: Ankommer Lima 

Avresa från Sverige på morgonen och ankomst till Lima på kvällen lokal tid. Vi möter dig på flygplatsen och transfer till ett bekvämt B&B i ett lugnt område av centrala Lima. 

 

Dag 2: Ollantaytambo i Inkas heliga dal 

Flyg till Cusco och direkt till Ollantaytambo i den heliga dalen, ledig dag. Den charmiga byn Ollantaytambo är den äldsta byn i Amerika med kontinuerlig befolkning. Byn består av kullerstensgator och med en vattenkanal som passerar igenom som byggdes på inkas tid. Välkomstceremoni med en lokal shaman på eftermiddagen. Övernattning på ett mysigt hotell.

Dag 3: Machu Picchu

Tidig morgon hoppar vi på tåget som leder till byn Aguas Calientes vid Machu Picchus fot. Denna dag ägnas enbart till att upptäcka och känna in denna mycket speciella plats. Det kommer finnas möjlighet för stilla meditationer samt att vandra runt med vår specialiserade guide som berättar om de viktiga platserna. Tåg tillbaka till Ollantaytambo på kvällen. 

Dag 4: Byn Patacancha

Besök en familj i byn Patacancha ca en timme från Ollantaytambo. De välkomnar dig varmt och delar med sig av sin vardag på ett öppenhjärtligt och okonstlat sätt. Se hur deras hantverkstraditioner lever i stor grad i vardagen. Njut av en härlig lunch och sedan tillbaka till hotellet och resterande dagen ledig tid. Övernattning i Ollantaytambo. 

Dag 5: Inkas heliga dal mot Cusco

Guidad tur av heliga dalen tillbaka mot Cusco. Besök det arkeologiska komplexet i Ollantaytambo, Pisaq och ett litet tempel "off the beaten track" för en stunds meditation. Vi ankommer staden Cusco sen eftermiddag. Hotellet är beläget i den lilla stadsdelen San Blas och är en liten promenad från Cuscos centrala torg. 

Dag 6: Sacsayhuaman

Guidat besök av Sacsayhuaman, en enormt stor arkeologisk plats med många mysterium, beläget precis utanför stadskärnan. Detta var på sin tid en utav de viktigaste platsern för Inkariket. Guidad rundvandring. Resterande dag ledig tid. Övernattning i Cusco.

Dag 7: Titicacasjön

Buss mot Puno och Titicacasjön över den vidsträcka högplatån som bjuder på hänförande vyer, ankomst i Puno på eftermiddagen, övernattning

.

Dag 8: Amaru Muru 

Detta är en dimensionsport som legenden säger att solskivan från Lemurien transporterades igenom. Dagsutflykt med guide. Övernattning i Puno.

Dag 9: Sillustani och ön Umayo

Ännu en mycket speciell plats att besöka denna dag, vid Sillustani finns några torn som man inte vet vilken funtion de hade. Från denna plats kan man se berg vars toppar ser ut att ha planats ut och materialet finns ingenstans. Ön Umayo är ett naturreservat med ett rikt djurliv som man tar sig till med roddbåt. Övernattning i Puno. 

 

Dag 10: Tihuanaco och Puma Punku i Bolivia

Ca tre timmar från Puno över gränsen i Bolivia finns en uråldrig plats som kallas Puma Punku eller pumans port. Här finns enorma stenblock som är exakt geometriskt formade utströdda över området. Det ser ut att ha skett en kataklysm för länge sen som orsakade detta. Övernattning i Puno. 

Dag 11: Bo hos familj på Amantani 

Få ett fint möte med lokalbefolkningen genom att övernatta hos dem på ön Amantani. 

Dag 12: Till Puno

Dags att ta båten tillbaka till staden igen, övernattning i Puno.

 

Dag 13: Mot Colca-dalen

Med vår egen buss bär resan nu mot den kända dalgången Colca som är kondorernas hem. Körtid 3-4 timmar. Inka trodde att floden Majes som rinner genom dalen rann direkt in i vintergatan. Övernattning i Chivay. 

Dag 14: Kondorer

Se kondorer tidig morgon segla på uppvindarna längs klippväggarna. Vi beger oss sedan mot Nasca. Körtid cirka 9-10 timmar. Övernattning i Nasca.

Dag 15: Flyg över Nascalinjerna

Se Nascalinjerna från luften i ett litet flygplan och mot eftermiddagen kör vi vidare mot staden Ica. Körtid cirka 2-3 timmar. Övernattning i Ica.

Dag 16: De graverade stenarna och de avlånga skallarna 

Besök två museum i Ica, det första är Javier Cabreras museum där det finns en stor samling av inristade stenar som hittats i ökenen Ocucaje utanför Ica. Dessa stenar ha skapats av en civilisation som befolkade jorden för flera miljoner år sen. Det finns stenar som visar avancerad teknologi, operationer, hur de flög med "mekaniska fåglar" exakta avbildningar av stjärnhimlen och hur kontinenterna satt ihop i urminnes tider. Det andra museet är regionalmuseet där det finns ett flertal avlånga skallar. Övernattning i Ica.

Dag 17: Mot Lima

Vi fortsätter uppmot kusten till storstaden Lima. Körtid cirka 3 timmar. Övernattning i Lima. 

Dag 18: Caral 

Utanför Lima finns lämningar av Amerikas äldsta stad Caral, dagsutflykt och tillbaka till Lima för övernattning. 

Dag 19: Hemresa eller till Iquitos

Ledig tid under dagen för att utforska omgivningarna på egen hand. Flyget går hemåt på kvällen. 

Dag 20: landar i Sverige på kvällen lokal tid.

Tillägg: Iquitos, bo hos shaman i regnskogen
 
Pris per person: 21 000 kr

Dag 1: Flyg Lima - Iquitos vid Amazonfloden. Ankomst på kvällen, flygplatstransfer till hotell i centrala staden. 

Dag 2 - 8: Agustin Rivas är en av Perus och möjligtvis Sydamerikas mest erkända shamaner. De utför operationer endast med hjälp av energi och kan bota många allvarliga sjukdommar. Ayahuasca är deras verktyg att nå de nivåer av medvetande som möjliggör deras arbete. För den som önskar finns möjlighet att delta i ayahuasca-ceremonier. Sex nätter på deras lodge som ger er massor av tid att ta till er shamanernas kunskap och det kommer att ges många tillfällen för privata samtal och ”konferenser” där ni kan ta upp era frågor och funderingar.

Vi vill informera om att boendet är av enkel standard med delad toalett och dusch, som de lokala lever, det tillreds lätta måltider utan mycket salt mm för att rensa kroppen.

Dag 8: Tillbaka i Iquitos på eftermiddagen, övernattning i staden.

Dag 9: Flyg till Lima och internationell flygavgång på kvällen. 

20
dagar
Viktig information​
Priset baseras på antal personer i gruppen.
8 - 11 personer: 43 000 kr
12 - 15 personer: 39 000 kr
16 - 20 personer: 37 000 kr
För att boka din resa följ instruktionerna i bokningssystemet och betala in bokningsavgiften 5000 kr till bankgiro 183-3979 eller med kort via Paypal (länk finns i bokningssystemet).
Resans totala pris baseras på antal inbokade personer två månader innan avresa, den 2 september. Faktura ställs ut.
Vid färre än 8 personer ställs resan in och bokningsavgiften återbetalas. 
Bokningsavgiften återbetalas ej vid avbokning, vänligen vänd dig till ditt försäkringsbolag för information ang avbokningsskydd, vi säljer inga försäkringar. 
Har betalningar gjorts på hela eller delar av beloppet finns möjlighet för återbetalning fram tills den 2 september, efter detta datum kan återbetalningar ej genomföras.