PERU - ORKIDÉERNAS KUNGARIKE

Peru har flest orkidéarter i världen. Se vilda orkidéer på Inkaleden, Machu Picchu och i molnregnskogen. Följ med oss på en fantastisk resa i ett av världens mest varierade länder.
1/1
Orkidéer i det vilda, Inkaleden och orörd regnskog i Peru.
I Peru finns cirka 2020 orkidéarter varav 773 st är endemiska. Dessa vackra skapelser har sedan Inkarikets tid varit mytomspunna och föremål för legender. Tack vare landets varierade topografi med den torra kusten i väst, Andernas höga toppar och Amazonas regnskog skapas en oerhörd mångfald som innebär att 28 av de 32 olika klimattyper som finns i världen finns i Peru. Orkidéernas huvudsakliga hemtrakt är gränslandet mellan Anderna och Amazonas lågland. Se orkidéer i det vilda under en heldagsvandring på inkaleden och besök världens största samling av endemiska orkidéer i sin rätta miljö på Machu Picchu Pueblo Hotel.

 

PRIS INKLUDERAR:
  • Transporter inom landet; flyg, buss, båt och taxiresor.

  • Övernattningar på hotell med tre stjärnor och uppåt.

  • Professionella guidningar av kunniga lokala guider.

  • Reseledare under hela resan.

  • Inträden på arkeologiska platser.

  • Mat är inkluderat där det står angivet.

 

 

EJ INKLUDERAT:
  • Internationella flygresor

  • Dricks till guider and restauranger

.

 
 
RESEPROGRAM
 
Dag 1: Ankomst Limas internationella flygplats.

Vi möter dig på flygplatsen och hjälper dig att checka in på hotellet beläget i centrala Lima. Beroende på ankomsttid har du resten av dagen ledig tid. Övernattning i Lima.

 

Dag 2: Inkabyn Ollantaytambo. 

Från djungeln tar vi ett flyg till staden Cusco i Anderna beläget på 3400 meter över havet. Vi åker vidare till Inkas heliga dal där vi ska njuta av lugnet i den charmerande byn Ollantaytambo. Höjden över havet är 2800 meter då det ligger lägre än Cusco och det lämpar sig bättre att vänja sig vid höjdskillnaden här. (Frukost)

 

Dag 3: Ledig dag.

Ollantaytambo är en pittoresk liten by där gatorna är från Inkas tid. Det är den äldsta kontinuerligt befolkade byn i Sydamerika. Här har vi en ledig dag för acklimatisering till höjden. För den med äventyrlust finns flera valfria aktiviteter: hästridning, vandring, down hill. Övernattning i Ollantaytambo.

 

Dag 4: Inkaleden. 

Tidigt på morgonen går vi till tågstationen och vi hoppar av vid km 103 där dagsturen för inkaleden startar. Tågresan är en upplevelse i sig med hisnande vyer av den snabba floden som rälsen följder djupare in i dalgången och de branta bergssidorna som toppas av glaciärer. Vandringen går längs vägen som byggdes under Inkas tid. Här växer vilda orkidéer av många slag, exempelvis den spektakulära Masdevallia veitchiana. Ankomst till Solporten inti punku vid kl 17 och buss ner till byn Aguas Calientes. Du har även möjligheten att stanna tåget och inte vandra. Övernattning på exklusiva Machu Picchu Pueblo Hotel i byn Aguas Calientes. (Frukost/lunch/middag)

 

Dag 5: Orkidéträdgård och Machu Picchu. 

Denna förmiddag kommer vi att göra en orkidévandring i hotellets imponerande trädgård med en av hotellets kunniga guider. Machu Picchu Pueblo Hotel har en av de största samlingarna av inhemska orkidéer i sin naturliga miljö med runt 370 arter. Se bland annat den stora Phragmipedium caudatum och arter som är man behöver ett förstoringsglas för att se. Åtnjut en härlig lunch och på eftermiddagen är det dags för det efterlängtade besöket till inkas gömda stad Machu Picchu. Övernattning på Pueblo Hotel. (Frukost/middag)

 

Dag 6: Ollantaytambo

Vi tar en lugn morgon och sedan går tåget till Ollantaytambo vid elvatiden. Du har dagen att disponera på egen hand. Övernattning i Ollantaytambo. (Frukost)

 

Dag 7: Heldag i den heliga dalen

Med vår kunniga guide ska vi nu utforska denna vackra dalgång som är full av lämningar från Inkas tid. Hisnande vyer och kulturella möten. Vägen tar oss tillbaka till Cusco där vi ska övernatta. (Frukost)

 

Dag 8: Sacsayhuaman och stadsvandring i Cusco

Nu har vi två hela dagar att utforska denna spännande lilla stad. Full av historia och nutida kultur. På morgonen besöker vi fortet Sacsayhuaman med vår guide. Vi vandrar till närliggande ruiner som var heliga för Inka. Vårt hotell ligger i den mysiga stadsdelen San Blas som ligger endast några kvarter till det centrala torget. (Frukost)

 

Dag 9: Ledig dag i Cusco

Denna dag har du tid att på egen hand njuta av Cusco. (Frukost)

 

Dag 10: Amazonas regnskog, Tambopata Research Center. 

Flyg till Puerto Maldonado i Amazonas låglandsregnskog. Nu följer några mycket spännande dagar boende på ett lodge djupt in i den orörda regnskogen i Perus sydöstra del. Vi möts på flygplatsen av representanter från lodget som vi ska tillbringa de kommande dagarna på. Tambopata Research Center är det mest avlägset belägna eco-lodge i Sydamerika och ligger inne i naturreservatet Tambopata. Reservatet består av hektar av skyddad regnskog, i nordväst ligger Manu nationalpark och i syd ligger två stora reservat, Bahuaja Sonene i Peru och Madidi i Bolivia. Ekoturismen som bedrivs i området är en förutsättning för att aktivt kunna skydda dessa stora skogsområden. En kort busstur senare kommer vi till kontoret där vi lämnar bagaget som vi inte behöver under dagarna i djungeln, du får möjlighet att packa om och låsa in väskorna. Vi tar oss sedan vidare med buss i 45 min till hamnen i det lokala samhället El Infierno där båten väntar på oss. Det tar cirka en tre timmar uppströms till det första lodget där vi ska tillbringa natten. När vi har intagit en riklig middag tar vi oss till båten igen, guiderna har starka ficklampor som de använder för att lysa längs flodstranden sökandes efter de röda ögonen av kaimaner som är ute på jakt i mörkret. På stigen till floden har vi chans att se trädgrodor och tarantellor som är nattaktiva djur.

 

Dag 11: Djupare in i djungeln.

Upplev en soluppgång över trädkronorna i Amazonas från ett närliggande utkikstorn. Nu är skogens djur som mest aktiva och fåglar som tucaner och macawer kan du få syn på med lite tur. Tillbaka till lodget för en stadig frukost innan vi fortsätter vår färd med båt i cirka fyra timmar uppströms på Tambopatafloden. När vi passerar gränsen, Malinowski, till naturreservatet ser vi en omedelbar förändring av naturen. Här finns inte längre några samhällen eller odlingar. Chansen att se vilda djur som vattensvin (kapyvara) och olika sorters apor ökar när vi lägger civilisationen bakom oss. Vi ankommer Tambopata Research Center på eftermiddagen. Detta lodge är litet och har delade toaletter och duschar för att spara på miljöns resurser. Regnskogen är urgammal och du kommer att märka skillnaden då träden är jättelika och markvegetationen begränsad. Mycket lite direkt solljus når marken genom den kompakta mattan av trädkronor. Under de kommande dagarna kommer du att lära dig mycket om de olika komplexa ekosystemen och hur varje växt, djur och insekt har sin alldeles egna överlevnadsteknik. Förvånansvärt nog är marken i regnskogen mycket näringsfattig på grund av regnet som spolar bort nedfallna löv och organiskt material. Näringsämnena finns lagrade i trädkronorna och tas omedelbart upp av trädens mikroskopiska rotsystem som med hjälp av bland annat termiter bryter ner löv och grenar i dess minsta beståndsdelar. Övernattning.

 

Dag 12: Macawer och vandringar. 

Tidigt på morgonen tar vi oss iväg till flodbanken för morgonens skådespel av hundratals macawer och papegojor som samlas för att äta mineralrik lera. Tillbaka till lodget för en härlig frukostbuffé. Resten av dagen består av att tillsammans mer er kunniga guide utforska regnskogen olika ekosystem och med en portion tur få syn på flera arter av apor och kanske vildsvin. Övernattning.

 

Dag 13: Terra firme och palmträsk. 

Njut av ytterligare en heldag på denna unika plats och utforska två olika ekosystem som skiljer sig mycket från varandra. Övernattning.

Dag 13: Tillbaka till Puerto Maldonado. Denna gång åker vi medströms tillbaka till staden. Färden tar cirka fyra timmar och soluppgången över floden är en minnesvärd syn. Väl tillbaka på kontoret hämtar vi bagaget och med flyg tar vi oss tillbaka till Lima. Övernattning i Lima.

 

Dag 14: Flyg till Lima.

Nu är det dags att ta ett flyg tillbaka till Lima. Eftermiddagen ledig tid. (Frukost)

 

Dag 15: Internationell flygavgång.

Transport till flygplatsen och för din hemfärd.

29 500 kr

15
dagar
28 nov - 12 dec
 
RESEPROGRAM I KORTHET:

Dag 1: Ankomst i Lima

Dag 2: Till Heliga dalen i Cusco

Dag 3: Ledig dag för acklimatisering.

Dag 4: Inkaleden

Dag 5: Machupicchu

Dag 6: Ollantaytambo

Dag 8: Guidad tur i Heliga dalen

Dag 9: Cusco stadsvandring

Dag 10: Ledig dag i Cusco

Dag 11 - 15: Tambopata Research Center

Dag 15: Tillbaka till Lima

Dag 16: Hemresa

  • Facebook Basic Black
ALLA RESOR HAR GARANTERAD AVGÅNG
 
BOKNINGSINFORMATION
 
 

 

PRAKTISK INFORMATION:
 

Information om flygresor till Peru:

Flyg till Lima, Perus huvudstad, tillkommer. Kostar cirka 9000 kr tur och retur. Vi hjälper dig gärna att hitta lämpliga avgångar.

 

Sök exempelvis på skyscanner.com.

 

Tips! Sök flyg från Madrid till Lima med Air Europa eller Iberia. Det går många direktavgångar till bra priser. För att komma till Madrid har Norwegian och Ryanair flera avgångar från Skandinavien till samma terminal som Air Europa som flyger direkt till Lima.

 

Det tar cirka tolv timmar att flyga direkt från Madrid till Lima. Vi möter dig på flygplatsen när du anländer.

Den första dagen och sista dagen i reseprogrammet är avsatt för att din ankomst och avresa.

 

Boka flygbiljetterna till att ankomma på det utsatta startdatumet för resan. 

 

Beroende på när flyget anländer kan det finnas möjlighet för en guidad tur i Lima och prova på den utsökta maten som staden är så känd för.

 

Om du önskar boka en extra natt för att ha tid till detta hör av dig till oss! Detta tillkommer ovanstående pris. Guidad stadstur 500 kr per person. Gastronomisk rundtur där du lagar din egen ceviche och handlar på en lokal marknad 1000 kr per person.