ORÖRD REGNSKOG, MACHU PICCHU OCH STRANDEN I NORRA PERU - RESAN MED EXTRA KRYDDA!

Följ med oss på denna specialdesignade resa till den djupa regnskogen, Machu Picchu och slutligen den vidsträckta stranden med vajande palmer på nordkusten. Äventyr, mystik, slående vacker natur och unik kultur blandat med yoga, meditation och lär dig att dansa salsa på stranden i norra Peru. Peru är landet som har allt! 
1/6
DETTA KOMMER DU UPPLEVA OCH MYCKET MERA:
 • Det mest avlägset belägna djungellodge i Sydamerika i Amazonas regnskog

 • Yoga i inkabyn Ollantaytambo i den heliga dalen i Cusco

 • Hänförs av Machupicchu, ett av världens sju nya underverk

 • Yoga och salsaklasser på den vackra stranden i norra Peru där vattnet är turkost och ljummet

 

FÖLJ MED OSS PÅ EN HISNANDE RESA I PERU

Denna resa i Peru är helt unik i sitt slag och bjuder på upplevelser som skänker minnen för livet. Machu Picchu, lyssna på floden långt ner i dalgången och andas in magin. Känn hur energin strömmar genom dig på denna häpnadsväckande plats. I Amazonas regnskog sjunger skogens invånare för dig i skymningen. Låt oss ta dig med på äventyr i kropp, sinne och hjärta.

 

PRIS INKLUDERAR:
 • Transporter inom landet; flyg, buss, båt och taxiresor

 • Yogaklasser med svensk yogalärare i Cusco och på stranden

 • Övernattningar på hotell med tre stjärnor och uppåt

 • Professionella guidningar av kunniga lokala guider

 • Reseledare under hela resan

 • Inträden på arkeologiska platser

 • Mat är inkluderat där det står angivet

 • Salsaklasser

 

Vi har mattor till utlåning med tillhörande väska.

 

EJ INKLUDERAT:
 • Internationella flygresor

 • Dricks till guider and restauranger

 

RESEPROGRAM

 

Dag 1: Ankomst Limas internationella flygplats

Vi möter dig på flygplatsen och hjälper dig att checka in på hotellet beläget i centrala Lima. Beroende på ankomsttid har du resten av dagen ledig tid. Övernattning i Lima. Hotell Casa Andina Miraflores.

 

Dag 2: Tambopata Research Center i Amazonas regnskog 

Flyg till staden Puerto Maldonado som ligger i Perus sydöstra del mitt i den väldiga regnskogen. Tambopata Research Center är det mest avlägset belägna djungellodg i Sydamerika och ligger inne i ett stort naturreservat. Det tar åtta timmar uppströms med flodbåt att ta sig hit och därför tillbringar vi första natten på ett mer närliggande lodge som heter Refugio Amazonas. När mörkret har fallit beger vi oss ut på floden igen för att leta kaimaner (amazonaskrokodiler) (Helpension) 

 

Tips! Ta med kikare för fågel och djurskådning! 

 

Dag 3: Lär dig om medicinalväxterna i Amazonas 

På morgonen besöker vi en trädgård där några av de många medicialväxterna finns representerade. Vår kunniga guide förklarar dess egenskaper och de lokala människornas traditionella sätt att bota olika sjukdommar. Vi fortsätter uppströms längre in i regnskogen och lämnar civilisationen bakom oss. Ankomst till lodget på eftermiddagen. 

 

Dag 4: Macawernas färgsprakande skådespel

Även denna dag ska vi upp tidigt för att ta oss till fots till en mycket speciell plats i djungeln dit papegojor kommer för att äta mineralrik lera. Ett skådespel väntar oss med luften full av dessa skränande, färgglada fåglar. Det är fantastiskt att se dem i det vilda. Resten av denna dag består av vandringar i skogen där vi lär oss de olika ekosystemen och de arter av djur och fåglar som trivs i de olika miljöerna. 

 

Dag 5: Utforska djungeln

Passa på att besöka macawernas samlingsplats även denna morgon. Utforska områden i djungeln som är unika i sitt slag. Där det en gång var en sjö finns nu en skog av högresta palmer som försörjer många av regnskogens invånare med frukt året om. 

 

Dag 6: Inkabyn Ollantaytambo.

Från djungeln tar vi ett flyg till staden Cusco i Anderna beläget på 3400 meter över havet. Vi åker vidare till Inkas heliga dal där vi ska njuta av lugnet i den charmerande byn Ollantaytambo. Vi gör yoga på eftermiddagen när vi ankommer. Höjden över havet är 2800 meter då det ligger lägre än Cusco och det lämpar sig bättre att vänja sig vid höjdskillnaden här. Övernattning på det charmerande hotellet Apu Lodge. (Frukost)

 

Dag 7: Machu Picchu

På förmiddagen går vi till tågstationen och cirka 1,5 timme senare befinner vi oss i byn Aguas Calientes nedanför världsarvet Machupicchu. Tågresan är en upplevelse i sig med hisnande vyer av den snabba floden som rälsen följder djupare in i dalgången och de branta bergssidorna som toppas av glaciärer. Vi äter lunch i byn och tar oss sedan uppåt bergssidan till det häpnadsväckande Machu Picchu. Vi väljer att besöka Machu Picchu på eftermiddagen i vår strävan att arbeta med hållbarhet då det är många färre besökare på området. Vi inleder besöket med stilla stund i meditation med en utsikt som skapar minnen för livet. Vår kunniga guide visar oss runt och berättar om denna storslagna plats. Tåg tillbaka till Ollantaytambo. (Frukost)

 

Dag 8: Heldag i den heliga dalen

Med vår kunniga guide ska vi nu utforska denna vackra dalgång som är full av lämningar från Inkas tid. Hisnande vyer och kulturella möten. Övernattning i Ollantaytambo. (Frukost)

 

Dag 9 - 13: Den tropiska stranden i norra Peru

Vi flyger från Cusco direkt vidare till staden Piura. Härifrån tar vi bil till stranden som tar cirka tre timmar. Nära ekvatorn är vattnet turkost och ljummet. Här njuter vi av stilla och stärkande yogaklasser, lär oss dansa salsa under palmerna och simmar med sköldpaddor. Det ges tillfälle att slappna av helt och hållet i hängmattan med en god bok. Den lilla surfstaden Mancora ligger en kvart bort med mototaxi de trehjuliga mopederna som fungerar som det lokala transportmedlet. I Mancora finns många restauranger, caféer och butiker. Boende på det lilla hotellet Marcilia Beach Bungalows där du har din egen bungalow på stranden. (Frukostar ingår)

 

Dag 13: Flyg till Lima.

Nu är det dags att ta ett flyg tillbaka till Lima. Eftermiddagen ledig tid. (Frukost)

 

Dag 14: Internationell flygavgång.

Transport till flygplatsen och för din hemfärd.

Kontakta oss vid intrest manuel@inwildperu.com
RESEPROGRAM I KORTHET:

Dag 1: Ankomst i Lima

Dag 2 - 6: Amazonas regnskog

Dag 6: Ollantaytambo i Anderna

Dag 7: Machupicchu

Dag 8: Guidad tur i Heliga dalen

Dag 9 - 13: Till stranden bo i en bungalow på stranden. Yogaklasser, simma med sköldpaddor och salsaklasser.

Dag 13: Tillbaka till Lima

Dag 14: Hemresa

PRAKTISK INFORMATION:
 

Information om flygresor till Peru:

Flyg till Lima, Perus huvudstad, tillkommer. Kostar cirka 9000 kr tur och retur. Vi hjälper dig gärna att hitta lämpliga avgångar.

 

Sök exempelvis på skyscanner.com.

 

Tips! Sök flyg från Madrid till Lima med Air Europa eller Iberia. Det går många direktavgångar till bra priser. För att komma till Madrid har Norwegian och Ryanair flera avgångar från Skandinavien till samma terminal som Air Europa som flyger direkt till Lima.

 

Det tar cirka tolv timmar att flyga direkt från Madrid till Lima. Vi möter dig på flygplatsen när du anländer.

Den första dagen och sista dagen i reseprogrammet är avsatt för att din ankomst och avresa.

 

Boka flygbiljetterna till att ankomma på det utsatta startdatumet för resan. 

 

Beroende på när flyget anländer kan det finnas möjlighet för en guidad tur i Lima och prova på den utsökta maten som staden är så känd för.