STAND-UP PADDLE BOARD-RESA I PERU MED LENA HAGLUND

FÖLJ MED PÅ ETT RIKTIGT ÄVENTYR! RUNDRESA I PERU MED STAND-UP PADDLING 
AMAZONAS REGNSKOG OCH VID STILLA HAVETS STRAND I NORRA PERU
1/20
RESANS HÖJDPUNKTER:
 • SUP-paddla på bifloder till Amazonfloden.

 • SUP-paddla på sjöar djupt inne i Amazonas regnskog.

 • Möt lokalbefolkningen och få insikt i deras sätt att leva.

 • Lär dig om de komplexa ekosystemen i regnskogen och djurlivet. Har vi tur kan vi se rosa floddelfiner.

 • Surfa de ljumma vågorna i norra delen av Peru. 

 • Fiska och laga till din egna ceviche. 

 

FÖLJ MED OSS PÅ EN HISNANDE RESA I PERU
Denna resa är unik i sitt slag och tar dig djupt in i Amazonas regnskog längs vindlande floder. Bli ett med den mäktiga skogen. Kom nära djungelfolket som bor längs floderna. Byt sedan helt miljö och njut av att surfa på stilla havets ljumma vågor i norra Peru och slappna av med en bok i hängmattan vid din egen bungalow. Med oss reser du hållbart enligt ekoturismens riktlinjer. Det innebär att du hjälper att bevara Perus naturliga skatter och den lokala kulturen på de platser vi besöker.

PRIS INKLUDERAR:
 • Transporter inom landet; flyg, buss, båt och taxiresor.

 • Internationella flyg tur och retur Arlanda/Göteborg - Lima via Amsterdam eller Paris. Flygbolag KLM eller Air France.

 • Övernattningar på bekväma lokalägda hotell och regnskogslodge.

 • Professionella guidningar av kunniga lokala guider.

 • Personlig och professionell service av två mycket erfarna och kunniga reseledare under hela resan.

 • Inträden i naturreservat.

 • Bagageförvaring på flygplatsen för SUP-väskan

 • Mat är inkluderat under sex dagar. Resterande tid ingår frukostar.

 • Dricks till guider, servicepersonal och chaufförer. 

 • Kurs i SUP-paddling med Lena Haglund

 • Yogaklasser i regnskogen och på stranden

       (vi har mattor att låna ut)

EJ INKLUDERAT:
 • Lunch och middagar enligt programmet. 

 • Taxiresor och ev övriga transporter under de lediga

dagarna på stranden, se nedan för mer detaljer.

RESEPROGRAM

(Inkluderade måltider inom parentes)

­­­­­­­­­Dag 1: Ankomst i Lima

Avresa från Stockholm eller Göteborg och sammanstråla med gruppen i Amsterdam eller i Paris. Ankomst till Lima på kvällen lokal tid. Resan från Europa till Lima tar cirka tolv timmar. Vi möter dig när du landar i Lima och transfer till ett charmigt B&B i ett lugnt område av Miraflores i Lima.

Dag 2 – 7: Till Iquitos och regnskogslodge

Flyg till Iquitos tidigt på morgonen. Nu väntar dig en riktig regnskogsupplevelse. Vi tillbringar fem nätter på två olika lodge utanför staden. Låt dig bli ett med den vibrerande livsenergin i denna enorma regnskog. Använd alla dina sinnen. Utforska olika slags floder och lär dig om deras ekosystem. Övernattningar på lodgen. (Frukost ingår ej denna morgon på grund av tidig avfärd, tid finns på flygplatsen att äta något. Helpension på lodgen)

Aktiviteter som ingår:

Besök en shaman i en närliggande by och upplev den lokala kulturen

Canopy zip-line trettio meter över marken, den längsta i Amazonas!

SUP-paddla cirka tre timmar per dag

Fiska pirajor

Fågelskådning

Yogaklasser med Lena

Chans att se vilda djur

Möjlighet finns att få en privat stund med shamanen,

pris som tillkommer 200 kr. Säg till i förväg så ordnar vi det. 

Boendebeskrivning: Det första lodget, beläget djupt in i

skogen, som vi tillbringar de två första nätterna på är litet och

har delade badrum och duschar. Mycket bekväma sängar med myggnät. Det större lodget som vi tillbringar resterande tid på är rymligare med större rum och privata badrum med dusch. Samma bekväma sängar med myggnät. Om några reser i grupp på tre eller fyra personer finns här möjlighet att dela rum om man önskar. 

Dag 7: Tillbaka till Iquitos

Ledig morgon och efter en härlig lunch på lodget är det dags att åka tillbaka till civilisationen i Iquitos på eftermiddagen. Övernattning centralt i staden.

För den som vill åker vi ut till en flytande restaurang och avnjuter en lyxig middag av lokala råvaror. (Frukost/lunch)

Dag 8: Lokal marknad och volontärjobba på ett djurräddningscenter för sjökor (manater)

På morgonen besöker vi den flytande stadsdelen Belen. Färgsprakande marknader, unik kulturupplevelse av det flytande diskot, glasskiosken och mycket mer. En liten bit utanför staden ligger ett räddningscenter för sjökor (manater). Prova på att volontärjobba i några timmar på centret och få inblick hur deras verksamhet fungerar. Övernattning i Iquitos. (Frukost) 


Dag 9: Till stranden Vichayito i norra Peru

Vi flyger från Iquitos till Lima på förmiddagen och tar direkt nästa inrikesflyg till staden Piura på nordkusten. Vi lämnar SUP-väskorna i bagageförvaring på flygplatsen i Lima. Härifrån tar det cirka tre timmar med bil till stranden. Nära ekvatorn är vattnet varmt och turkost. På eftermiddagarna gör den konstanta passadvinden platsen till ett utmärkt ställe att kitesurfa. Förmiddagarna är stilla och gör det perfekt till att vågsurfa. Vi ankommer stranden på kvällen. Enligt dagsförhållandena bestämmer vi den bästa tiden att surfa och prova de andra aktiviteterna under de kommande dagarna. (Frukostar ingår på hotellet)

Plats och boendebeskrivning: I vårt arbete för hållbarhet väljer vi att använda två små familjeägda hotell som ligger i ett mycket stillsamt område som sträcker sig längs stranden mellan de små städerna Los Organos och Mancora. Här är det lite trafik och det är lugnt och säkert. Boende i små bungalows och på det ena hotellet har rummen en dubbelsäng och en våningssäng. I Vichayito finns en rad med närliggande restauranger att välja på. Det tar bara ca 20 minuter i en "tuk-tuk" eller mopedtaxi in till Mancora där det finns shopping, caféer och restauranger. Det finns bra surfbryt i både Mancora och Los Organos.

 

Dessa kommande dagar är utformade att ge dig valfrihet att njuta som passar dig bäst. Kostnader som taxiresor till Mancora för gemensamma middagar ingår ej. 

Dag 10: Upptäck mangroveskogen

Dags att utforska ännu ett fascinerande ekosystem. Under denna dag kommer vi att besöka ett litet samhälle som ordnar paddlingsturer i träkanot inne i ett stort skyddat område i mangroveskogen i den tropiska zonen nära gränsen till Ecuador. Guiden paddlar oss vant runt trädens mäktiga rotsystem som r hem till mängder med färgglada krabbor och ovanliga fåglar. Med vårt besök bidrar vi till kooperativet av lokala människor som skyddar denna del av skogen. Vi anpassar utflykten efter tidvattnet. Tillbaka i Vichayito på eftermiddagen. 

 

Dag 11: Valfria aktiviteter

Det finns mycket att göra för den nyfikna, denna dag är till för att välja vad du önskar att göra. Mer info och priser kommer inom kort. 

Aktiviteter där pris tillkommer: 

Fågelskådning i den ekvatoriella torrskogen

Vågsurfing (det går vanligtvis alltid att surfa även om vågornas storlek kan variera ganska mycket. 

Kitesurfing (går endast om vinden på eftermiddagen är lämplig)

Snorkling

Dykning vid en oljerigg 

Fridykning med harpunfiske (OBS! Endast för den erfarna!)

Sportfisketur

Dag 12: Fiska och laga din egen ceviche 

Perus mest kända maträtt är ceviche, rå fisk som marineras i limejuice, koriander, lök och chili. Nordkusten är den bästa platsen för färska läckerheter från havet. Idag ska vi ut på fisketur och om fångsten är god tillagar vi vår egen ceviche i köket på hotellet. 

 

Dag 13: Ledig dag

Yoga på stranden, strosa runt stan, fika, läs en bok i hängmattan. Dagen är din att förfoga över och en dag till att prova på en av de spännande valfria aktiviteterna. 

Dag 14: Flyg till Lima

Efter lunch går transfern till flygplatsen och sedan vidare till Lima. Övernattning i Miraflores i Lima.

 

Dag 15: Internationell hemresa

Flyg avgår med KLM eller Air France på kvällen. Du har dagen på dig att i din egen takt utforska Lima.

Dag 16: Landar hemma
 
 
SUP-UTRUSTNING:

Alla deltagare måste ha med sig en uppblåsbar SUP-bräda, en SUP-paddel, en leash (fotrem) samt en flytväst som är skön att paddla i.

 

Vi rekommenderar en uppblåsbar touring-bräda av modellen Naish One, Starboard Touring Zen, Red Paddle eller liknande. En bra storlek är 12'6x30. Brädan bör vara smidig att transportera och pumpa upp.

 

KÖPA NYTT ELLER BEGAGNAT: Hör med Runmarö SUP

 

HYRA: Att hyra SUP-bräda, paddel & leash (fotrem) kostar idag 8-1200 kr/dag. Runmarö SUP kan erbjuda hyra av bräda/paddel/leash, för hela resan, för endast 2259 kronor. OBS! flytväst ingår inte i hyran. För att boka en hyrbräda kontakta Runmarö SUP via sup@runmaro.se

 

Tänk på att köpa en ställbar tredelad paddel som går ner i ryggsäcken för brädan, eller en ställbar tvådelad, som kan göras hyffsad kort. En fast lång paddel blir svår att transportera.

Ladda ner vår packlista med praktiska tips här

Lämplig klädsel vid paddlingen:

Kortärmat går bra, se till att ha solskydd då solen är väldigt stark! Ha gärna keps eller liknande.

Maxa din Peruresa genom att passa på att uppleva Cusco och Machu Picchu när du ändå är här! 

Upplev Machu Picchu och Inkas huvudstad Cusco

Dag 1: flyg till Cusco i Anderna. Transport till inkas heliga dal och den charmiga byn Ollantaytambo. Utforska den lilla byn och njut av de vackra omgivningarna med de branta bergsidorna och en glaciär som skymtar i fjärran. Övernattning i Ollantaytambo på en litet lokalägt hotell. 

 

Dag 2: Tidigt på morgonen ta tåget i riktning Aguas Calientes, byn vid Machu Picchus fot. Dagens upplevelser kommer att ge dig oförglömligt vackra minnen för livet. Chans att se många arter med vilda orkidéer och fåglar. Vår specialiserade guide berättar med inlevelse om inkariket och delar med sig av sin outtömliga källa till kunskap om Anderna och dess historia och kultur. Tåg tillbaka till Ollantaytambo på eftermiddagen och övernattning på samma hotell som tidigare.  

Dag 3: Njut av en lugn morgon och på eftermiddagen besöker vi en by utanför turiststråket och en varmt välkomnande familj som delar med sig av bylivet och för den som vill kan man prova på att väva enligt deras traditionella tekniker. Denna dag är ännu en viktig del i vårt arbete för hållbarhet. Övernattning i Ollantaytambo. 

Dag 4: Guidad tur genom inkas heliga dal. Dagen börjar med ett besök till det arkeologiska monumentet i Ollantaytambo. Med privat transport i riktning tillbaka till Cusco. På vägen stanna vid en hantverksmarknad och besök ännu en imponerade inkaplats i Pisac. Övernattning i Cusco i den charmiga stadsdelen San Blas. 

Dag 5: Sist med absolut inte minst är det stora monumentet Sacsayhuaman som ligger precis ovanför Cusco. Med guiden gå en tur runt denna vackra plats och sätt pricken över i:et på dina nya kunskaper om inkariket. På eftermiddagen gå med guiden till en närliggande marknad där man hittar många spännande lokala matvaror från Cusco med omnejd. 

Dag 6: flyg till Lima på förmiddagen och transfer till B&B:t i Lima.

Dag 7: transfer till flygplatsen i tid till ditt flyg.

Pris per person i delat rum: 13 500 kr (rabatterat för dig som är med på SUP-resan!)  Pris per person i enkelrum: 15 000 kr

Inkluderar: 

Flyg tur och retur Lima - Cusco

Privat transport och guidning

Övernattningar

Frukostar

Lunch på inkaleden

Tåg tur och retur

Ej inkluderat:

Lunch och middagar. En lunch kostar ca 60 kr och en middag ca 80-100 kr beroende på stället.

Dricks till guiden (rekommenderas ca 60 kr per dag per person, det är helt upp till dig att lämna dricks och hur mycket du önskar att ge. Vi ger endast en generell rekommendation.)

Om man vill lämna dricks på restauranger kan man lägga ca 15 kr extra för en middag och runt 5 kr extra för en lunch.

RESEPROGRAM I KORTHET:
Dag 1: Ankomst i Lima.
Dag 2 - 7: Flyg till Iquitos, lodge i Amazonas regnskog.
Dag 7: Tillbaka till Iquitos. Middag på en flytande restaurang.
Dag 8: Volontärjobba på ett djurräddningscenter för sjökor (amazon-manater)
Dag 9 - 14: Stranden i norra Peru, vågsurf, fiska och laga ceviche, mangroveskog och dykning.
Dag 14: Flyg tillbaka till Lima.
Dag 15: Hemresa eller välj att resa till Cusco och Machu Picchu eller Galapagos.

FLYGRESAN TILL PERU:

Om du bokar ett tillägg till SUP-resan anpassas din hemresa enligt gällande datum. 

 

EXTRABAGAGE:

I resans pris ingår en extra väska för SUP-brädan på flyget från Norden och inrikesflyget till Iquitos i Peru. Endast en väska ingår på flyget Lima till standen. Har du en extra väska tillkommer en avgift på plats. 

 

Lena Haglund, Runmarö SUP

Lär dig Stand Up Paddling av den passionerade SUP-experten och tv-journalisten Lena Haglund. Hon paddlar världen över och ger dig en utförlig kurs, liksom många tips och råd. För nybörjarkurser i Stockholm se: runmarosup.se

 

Det har varit en fantastisk resa som jag ska leva länge på. Stort tack till er båda.

- Anne-Marie

från Stockholm

Resans höjdpunkt var paddlingen i Amazonas!

- Susanne från Stockholm

SUP18
Titta nu