UPPLEV DEN ORÖRDA REGNSKOGEN I TAMBOPATA RESEARCH CENTER

1/13
DETTA KOMMER DU UPPLEVA OCH MYCKET MERA:
  • Det mest avlägset belägna djungellodge i Sydamerika i Amazonas regnskog

 

PRIS INKLUDERAR:
  • Transporter inom landet; flyg, buss, båt och taxiresor

  • Övernattningar på lodget

  • Professionella guidningar av kunniga lokala guider

  • Inträde i Tambopatareservatet

  • Helpension 

 

EJ INKLUDERAT:
  • Internationella flygresor

  • Dricks till guider and restauranger

 

Exempel på program 5 dagar / 4 nätter på lodget

Fråga oss om naturfotografresor

 

Dag 1: Ankomst Limas internationella flygplats

Vi möter dig på flygplatsen och hjälper dig att checka in på hotellet beläget i centrala Lima. Beroende på ankomsttid har du resten av dagen ledig tid. Övernattning i Lima. Hotell Casa Andina Miraflores.

 

Dag 2: Tambopata Research Center i Amazonas regnskog 

Flyg till staden Puerto Maldonado som ligger i Perus sydöstra del mitt i den väldiga regnskogen. Tambopata Research Center är det mest avlägset belägna djungellodg i Sydamerika och ligger inne i ett stort naturreservat. Det tar åtta timmar uppströms med flodbåt att ta sig hit och därför tillbringar vi första natten på ett mer närliggande lodge som heter Refugio Amazonas. När mörkret har fallit beger vi oss ut på floden igen för att leta kaimaner (amazonaskrokodiler) (Helpension) 

 

Tips! Ta med kikare för fågel och djurskådning! 

 

Dag 3: Lär dig om medicinalväxterna i Amazonas 

På morgonen besöker vi en trädgård där några av de många medicialväxterna finns representerade. Vår kunniga guide förklarar dess egenskaper och de lokala människornas traditionella sätt att bota olika sjukdommar. Vi fortsätter uppströms längre in i regnskogen och lämnar civilisationen bakom oss. Ankomst till lodget på eftermiddagen. 

 

Dag 4: Macawernas färgsprakande skådespel

Även denna dag ska vi upp tidigt för att ta oss till fots till en mycket speciell plats i djungeln dit papegojor kommer för att äta mineralrik lera. Ett skådespel väntar oss med luften full av dessa skränande, färgglada fåglar. Det är fantastiskt att se dem i det vilda. Resten av denna dag består av vandringar i skogen där vi lär oss de olika ekosystemen och de arter av djur och fåglar som trivs i de olika miljöerna. 

 

Dag 5: Utforska djungeln

Passa på att besöka macawernas samlingsplats även denna morgon. Utforska områden i djungeln som är unika i sitt slag. Där det en gång var en sjö finns nu en skog av högresta palmer som försörjer många av regnskogens invånare med frukt året om. 

 

Dag 6: Tillbaka till civilisationen.

 

Kontakta oss om du önskar att stanna längre på lodget eller om du önskar att åka vidare till Cusco eller Lima efter regnskogen. Välkommen med din förfrågan! 

PRAKTISK INFORMATION:
 

Information om flygresor till Peru:

Flyg till Lima, Perus huvudstad, tillkommer. Kostar cirka 9000 kr tur och retur. Vi hjälper dig gärna att hitta lämpliga avgångar.

 

KLM och Air France flyger från Stockholm och Göteborg

 

Sök exempelvis på skyscanner.com.