VANDRA DEN KORTA INKALEDEN TILL MACHU PICCHU

Ett ypperligt alternativ för dig som önskar hela den häftiga upplevelsen men som har begränsat med tid att upptäcka Cusco och önskar en lite enklare vandring på Inkaleden till Machu Picchu.                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                 "Vår vandring på Inkaleden i januari 2015 var
                                                                                                                                                           en av resans absoluta höjdpunkter. Guiden fick                                                                                                                                                                                                            smeknamnet Bergslejonet!" 
1/9

Vandra den korta inkaleden till Machu Picchu och upplev Inkas heliga dal

 
Det perfekta alternativet för dig som har begränsat med tid.
 
Program för Cusco sex dagar och fem nätter.
Pris per person: 12 500 kr
 
Inklusive
 • Inrikesflyg tur och retur Lima - Cusco - Lima
 • Fem övernattningar
 • Inträdesbiljett till Inkaleden, Machu Picchu och Inkas heliga dal
 • Tågbiljetter tur och retur
 • Picknick-lunch under vandringen
 • Guidad tur i Inkas heliga dal
 • Guidad stadsvandring i Cusco med besök till Sacsayhuaman
 • Flygplatstransfer och transport
 • Professionell guideservice 

 

Program i korthet:
 
Dag 1: Flyg Lima till Cusco. Hämtning på flygplatsen och vidare till Inkas heliga dal. Besök lokal marknad i Pisaq och Inkalämningarna i Pisaq och Ollantaytambo. Övernattning i Ollantaytambo.
Dag 2: Inkaleden, heldagsvandring med vår kunniga guide. Övernattning i Aguas Calientes, byn vid Machu Picchus fot.
Dag 3: Guidat besök av Machu Picchu, tåg till Cusco. Övernattning i Cusco.
Dag 4: Besök Sacsayhuaman och San Pedros marknad i Cusco. Ledig eftermiddag. Övernattning i Cusco. 
Dag 5: Flyg till Lima, övernattning. (om ditt flyg avgår på kvällen har du möjlighet att flyga hem.)
Dag 6: hemresa
 
 
Det är en fysiskt ansträngande vandring med många trappsteg men väl värt insatsen. Den passar de flesta som är i normal kondition. Miljön varierar stort mellan höga bergspass till tropisk molnregnskog. Se vilda orkidéer, många fågelarter, storslagna vyer och många inkaruiner i varierande storlek. 
 
 
Dag 1: Flyg till Cusco, du möts på flygplatsen och vidare mot Ollantaytambo i heliga dalen. På vägen besök den lokala hantverksmarknaden i byn Pisaq. Lunch i byn och besök Inkalämningarna ovanför byn. Fortsätt längre in i dalen till byn Ollantaytambo. Guidat besök av fortet och incheckning på ett lokalägt hotell nära tågstationen och det centrala torget. Övernattning i Ollantaytambo. 
 
 
Dag 2: Inkaleden. Tåg avgår tidigt på morgonen mot Machu Picchu. Hoppa av tåget halvvägs och vandringen börjar. Det tar cirka sex timmar beroende på er takt. Ankommer till solporten, inti punku, ovanför Machu Picchu cirka kl 16. Buss ner till byn och checka in på hotellet. Övernattning i Aguas Calientes.
 
 
Dag 3: Guidning av Machu Picchu. Förmiddagen är till dig att njuta av den tropiska omgivningen. Vi väljer att besöka Machu Picchu på eftermiddagen då det är mycket färre människor. Tåget tillbaka till Cusco på kvällen tar cirka 3,5 timme. Övernattning i Cusco.
 
 
Dag 4: Stadsvandring i Cusco med besök till den imponerade Inkafortet Sacsayhuaman och den spännande marknaden San Pedro. Övernattning i Cusco.
 
 
Dag 5: Flyg till Lima och transfer till hotellet i Miraflores. Du har möjlighet att flyga hem om ditt flyg avgår sen eftermiddag eller på kvällen. 
 
Dag 6: Hemresa
 

Bokningsinformation:

 • Inkaleden är en av världens mest kända och eftertraktade vandringsleder. Därför finns det ett begränsat antal avgångar per dag.
 
 • Vänligen observera att det ej går att avboka Inkaleden. 7000 kr betalas vid bokningstillfället för att reservera din plats. Denna summa är ej återbetalningsbar. Resterande belopp kan du välja att betala på faktura. 
 
 • Vi behöver en kopia på ditt pass för inträdesbiljetten, det går inte att överlåta redan köpta biljetter till någon annan. 
 
 • Detta program går att kombinera med de flesta av våra resor, hör av dig till oss för att välja detta alternativ för exempelvis yogaresan. 
 
 • Kombinera ihop din resa till ett riktigt äventyr genom att besöka Amazonas regnskog! Se våra rundresor eller kontakta oss för mer info. 
 
 • Om du önskar att vandra under högsäsongen april till oktober bör du boka din resa långt i förväg.
 
 • Lågsäsong oktober till april är det i regel enklare att få tag på biljetter men man bör ha god framförhållning. 
 
 • Det finns flera alternativa vandringar med olika längd och svårighetsgrad. De mest kända är Salkantay och Choquechaca. 
 

Tillgänglighet på Inkaleden finns från slutet på november och framåt (uppdaterat 8/8)