HÅLLBAR YOGARESA I PERU

 

Äventyr, mystik, slående vacker natur och unik kultur blandat med yoga och meditation. Peru är landet som har allt!
1/3
DETTA KOMMER DU UPPLEVA OCH MYCKET MERA:
 • Yoga i Amazonas regnskog

 • Yoga i inkabyn Ollantaytambo i den heliga dalen i Cusco

 • Meditera på Machupicchu, ett av världens sju nya underverk

 • Inkarikets huvudstad Cuscos historiska skönhet

 • Yoga och meditation på en ö i den magiska Titicacasjön (Tillägg)

 • Besök en lokal by och prova på att väva

 

FÖLJ MED OSS PÅ EN HISNANDE RESA I PERU

Denna resa i Peru är helt unik i sitt slag och bjuder på upplevelser som skänker minnen för livet. Meditera på Machu Picchu, lyssna på floden långt ner i dalgången och andas in magin. Känn hur energin strömmar genom dig på denna häpnadsväckande plats. I Amazonas regnskog sjunger skogens invånare för dig när vi sätter oss ner för att påbörja vår yogaklass. Låt oss ta dig med på äventyr i kropp, sinne och hjärta.

 

PRIS INKLUDERAR:
 • Transporter inom landet; flyg, buss, båt och taxiresor.

 • Yogaklasser med svensk yogalärare och lokala lärare på plats.

 • Övernattningar på hotell med tre stjärnor och uppåt.

 • Professionella guidningar av kunniga lokala guider.

 • Reseledare under hela resan.

 • Inträden på arkeologiska platser.

 • Mat är inkluderat där det står angivet.

 

Vi har mattor till utlåning med tillhörande väska.

 

EJ INKLUDERAT:
 • Internationella flygresor

 • Dricks till guider and restauranger

 

RESEPROGRAM

Dag 1: Ankomst Limas internationella flygplats

Vi möter dig på flygplatsen och hjälper dig att checka in på hotellet beläget i centrala Lima. Beroende på ankomsttid har du resten av dagen ledig tid. Övernattning i Lima.

 

Dag 2: Amazonas regnskog 

Flyg till staden Puerto Maldonado som ligger i Perus sydöstra del mitt i den väldiga regnskogen. Vi åker flodbåt till lodget som ligger cirka 45 minuter från staden. På eftermiddagen tar vi oss ut på upptäcksfärd i skogen och från ett högt torn ser vi trädkronorna från ovan och njuter av en fantasktisk utsikt i solnedgången. Ta med kikare för fågel och djurskådning! Yogaklass till skogens musik. (Frukost/lunch/middag)

 

Dag 3: Sjön Sandoval och leta kaimaner (amazonas krokodil)

Tidigt på morgonen tar vi oss via flodbåt och till fots till en sjö som ligger i ett naturreservat. I gryningen är skogens invånare som mest aktiva därför startar vi dagen tidigt. Sjön är magiskt vacker och stilla. Vi får lära oss om dessa unika ekosystem och hur de bildas. Tillbaka till lodget för lunch. Yoga på eftermiddagen i vår fina maloca (liknande lusthus). På kvällen när det blivit mörkt ska vi än en gång åka båt och denna gång letar vi efter kaimaner längs flodstranden. (Frukost/lunch/middag)

 

Dag 4: Papegojor och hängande broar

Även denna dag ska vi upp tidigt för att ta oss till fots till en mycket speciell plats i djungeln dit papegojor kommer för att äta mineralrik lera. Ett skådespel väntar oss med luften full av dessa skränande, färgglada fåglar. Det är fantastiskt att se dem i det vilda. Resten av denna dag ska vi besöka ett djurräddningscenter och klättra på hängande broar mellan stora mahognyträd. (Frukost/lunch/middag)

 

Dag 5: Inkabyn Ollantaytambo

Från djungeln tar vi ett flyg till staden Cusco i Anderna beläget på 3400 meter över havet. Vi åker vidare till Inkas heliga dal där vi ska njuta av lugnet i den charmerande byn Ollantaytambo. På vägen stannar vi för lunch och ett besök på en hantverksmarknad. Nästa stopp är en fantastiskt  yogastund på en undangömd plats i dalen brevid ett inkatempel. Höjden över havet är 2800 meter då det ligger lägre än Cusco och det lämpar sig bättre att vänja sig vid höjdskillnaden här. (Frukost)

 

Dag 6: Besök en lokal by

Starta dagen med en härlig yogastund i den vackra trädgården vid hotellet. Denna dag är ett viktigt led i vårt arbete för hållbarhet och ekoturism. Vi kommer att besöka en närliggande by dit inga turister når. Här väntar ett varmt välkomnande av en lokal familj som delar med sig av sitt byliv och bjuder på en härlig lunch. Prova på att väva i alpackaull enligt deras traditionella tekniker. Tillbaka i Ollantaytambo på eftermiddagen. (Frukost/lunch)

 

Dag 7: Machu Picchu

Tåg på förmiddagen från Ollantaytambo till Aguas Calientes. Byn vid Machu Picchu fot. Då de flesta besökare är på Machu Picchu på morgonen och förmiddagen väljer vi att arrangera att besöket till detta fantastiska monument lite senare på dagen och som fortfarande ger dig massor av tid att njuta i fulla drag. Det är ytterligare ett led i vårt arbete för hållbarhet och ekoturism för att minska inverkan där det är möjligt. Du får med digen picknicklunch och stannar hela dagen uppe vid Machu Picchu. Guidningen tar cirka tre timmar. Den återstående tiden är din egen att utforska denna mycket speciella plats vidare. Tåg tillbaka till Ollantaytambo på kvällen. Övernattning i Ollantaytambo. (Frukost/lunch)

 

Dag 8: Tillbaka genom den heliga dalen till Cusco

Yoga på morgonen i hotellets trädgård. Ta en lugn morgon och på förmiddagen åker vi tillbaka genom den heliga dalen till Cusco. På vägen besöker vi Pisaqs arkeologiska plats med vår specialiserade guide. Ankommer Cusco på eftermiddagen. Övernattning. (Frukost)

 

Dag 9: Sacsayhuaman och stadsvandring i Cusco

Nu har vi två hela dagar att utforska denna spännande lilla stad. Full av historia och nutida kultur. På morgonen besöker vi fortet Sacsayhuaman med vår guide och gör yoga på en utvald plats. Vi vandrar till närliggande ruiner som var heliga för Inka och känner på dessa starka energier. Vårt hotell ligger i den mysiga stadsdelen San Blas som ligger endast några kvarter till det centrala torget. (Frukost)

 

Dag 10: Ledig dag i Cusco

Denna dag har du tid att på egen hand njuta av Cusco. Yoga på en lokal yogastudio på kvällen för den som önskar. (Frukost)

Dag 11: Flyg till Lima

Hemresa på kvällen. Vill du ha en extra övernattning säg till oss eller boka i bokningssystemet. 

Tillägg:

Pris per person: 3400 kr

Dag 11: Över den andiska högplatån till Puno vid Titicacasjön

Vi följer den väg som Inkas ättlingar sägs ha vandrat från att ha uppstigit ur Titicacasjön till den plats som blev deras huvudstad Cusco. Längs med vägen besöker vi flera sevärda platser och lär oss mer om de gamla kulturer som fanns innan Inkas tid. Vår destination är staden Puno vid Titicacasjöns västra strand. Övernattning på Casa Andina Tikarani. (Frukost/lunch)

 

Dag 12: Heldagstur med båt på Titicacasjön

Det oändliga blå vatten i denna enorma sjö är magiskt och stämningen unik under denna dag. Det är världens högst belägna farbara sjö och ligger mellan Peru och Bolivia. Vi åker med båt först till Uros-folket som bor på flytande öar av vass. Sedan vidare till ön Taquile där vi möter en litet samhälle som håller fast vid sina gamla traditioner. Vi yogar och mediterar med en utsikt över sjön och andas in dess energi. (Frukost/lunch)

Dag 13: Flyg till Lima

Nu är det dags att ta ett flyg tillbaka till Lima. Hemresa på kvällen. Vill du ha en extra övernattning säg till oss eller boka i bokningssystemet. 

25 500 kr

11
dagar
18 - 28 november
2017

RESEPROGRAM I KORTHET:

Dag 1: Ankomst i Lima

Dag 2 - 5: Amazonas regnskog

Dag 5: Till Heliga dalen i Cusco

Dag 6: Besök en lokal by

Dag 7: Machu Picchu

Dag 8: Till Cusco, besök Pisaq-ruinerna

Dag 9: Sacsayhuaman och marknad i Cusco

Dag 10: Ledig dag i Cusco

Dag 11: Till Lima och hemresa

VÄLJ TILLÄGG 

Titicacasjön

Dag 11: Med buss över den andiska högplatå till Puno. 

Dag 12: Heldagstur på Titicacasjön med båt. 

Dag 13: Tillbaka till Lima. Hemresa.

BOKNINGSINFORMATION

 • Boka din resa i online i bokningssystemet.
 • Betala bokningsavgiften 5000 kr
 • med kort online via Paypal
 • till bankgiro 183-3979
 • Swish till 0704174319
 • Kvarstående belopp betalas på faktura.
 • Om betalning inte infinner sig hos oss på utsatt slutdatum förlorar du din plats på resan och bokningsavgiften som i detta fall ej återbetalas. 

 

Se fullständiga bokningsvillkor här

 

Alternativt ladda ner bokningsformuläret. Skicka via mail till Miriam@inwildperu.com i samband med betalning av bokningsavgiften (eller hela beloppet) till bankgiro 183-3979.

Iban: SE5050000000051741104017 Bic-kod (swift): ESSESESS

 

VIKTIG INFORMATION:

Vänligen ta del av följande information, när du bokar resan godkänner du följande resevillkor.

 

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd bör du ordna med ditt försäkringsbolag. Vi säljer inga försäkringar. Du bör ha din försäkringsinformation tillgänglig under resans gång.

 

 • Vid händelser utanför vår kontroll, exempelvis förseningar som kan innebära extrakostnader för hotell eller transporter är du ansvarig att stå för kostnaderna. Du kan begära ersättning från försäkringen, vi kommer att se till att du har den nödvändiga informationen i form av kvitton eller dylikt.

 

 • Kostnader för aktiviteter som inte står angivna i reseprogrammet tillkommer, du kommer att informeras innan om du önskar att delta eller inte.

 

 • Vid ankomst ber vi dig ange ett kontaktnummer vid nödfall.

 

 • För din egen säkerhet ålägger vi dig att alltid respektera och följa reseledarens eller guidens rekommendationer. Om du inte följer dem bär vi inget ansvar för om något skulle inträffa.

 

 • Alla aktiviteter under resan är valfria, väljer du att inte delta finns ibland alternativ som du kan välja. Ev. extrakostnader i dessa fall ingår inte.

 

 • Känner du dig osäker på om du kommer att kunna delta vänligen meddela reseledaren eller guiden innan aktiviteten börjar.

 

 

FLYGRESAN TILL PERU:

Flyg till Lima, Perus huvudstad, tillkommer. Kostar cirka 10 000 kr tur och retur. Vi hjälper dig gärna att hitta lämpliga avgångar.

 

Sök exempelvis på skyscanner.com

 

Vi rekommenderar att boka med KLM från Stockholm/Göteborg eller Köpenhamn med anslutning i Amsterdam. 

 

Den första dagen i reseprogrammet är avsatt för att din ankomst.