YOGARETREAT MED MARIA 

Upplev mystiken och kraften i Amazonas regnskog och i Anderna. Ceremonier med riktiga shamaner och få en förståelse för deras traditioner och andlighet. Yoga på de mest otroliga platser som verkligen skapar minnen för livet.
En resa för själ, hjärta och kropp, följ med oss på ett riktigt äventyr som arrangeras i ett unikt samarbete mellan Yogaform Väst, Maria Boox och In Wild Peru.
1/14
44 500 kr
15 dagar
​Yoga med Maria Boox, en av de ledande inom Ashtangayoga i Norden, i Amazonas regnskog och i Inkas heliga dal i de mäktiga Anderna. Enligt traditionen har jordens kundalini flyttat från Himalaya till Anderna. Den heliga dalen är ett av jordens nya energicentrum. 

Maria kommer leda och undervisa i traditionell Ashtanga Yoga som är en dynamisk yogaform där andning och flöde står i centrum. Om du är van utövare och vill göra sk. Mysoreträning kommer det ges tillfälle de dagar vi inte är på hög höjd. Om du är nybörjare kommer det finnas klasser anpassade till det.

Några av resans höjdpunkter...

 • Möte med shamaner och delta i ceremonier där du lär dig om uråldriga traditioner i Anderna.  

 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu en heldag. 

 • Njut av spännande exotiska smaker, det peruanska köket är av världsklass och erbjuder en fantastisk variation av råvaror och rätter. Vegetarisk är en självklarhet för den som vill.

PRIS INKLUDERAR:
 • Internationella flygresor

 • Transporter inom landet; flyg, buss, båt och taxiresor.

 • Övernattningar i delat rum (dubbel eller trippelrum) på hotell och lodge av hög standard

 • Professionella guidningar av kunniga lokala guider

 • Reseledare under hela resan

 • Inträden på arkeologiska platser

 • Helpension

 • En standardsumma för dricks till guider och restauranger

PRIS INKLUDERAR EJ:
 • Reseförsäkringar eller avbeställningsskydd
 • Privata frivilliga utlägg för shopping, flaskvatten och ev extradricks
 • Yogamatta (finns att hyra på plats med tillhörande väska, 300 kr)
RESEPROGRAM

Dag 1: Ankomst Limas internationella flygplats

Flyget avgår tidig morgon från Sverige från Stockholm eller Göteborg. Mellanlandning i Paris eller Amsterdam. Flygresan tar ca tolv timmar. Ankomst på kvällen i Lima. Vi möter dig på flygplatsen och hjälper dig att checka in på hotellet beläget i centrala Lima.  Övernattning i Lima.

Dag 2: Inkas heliga dal 

Från kusten tar vi ett flyg till staden Cusco i Anderna beläget på 3400 meter över havet. Vi åker vidare till Inkas heliga dal där vi ska njuta av lugnet och de starka energierna. Höjden över havet är 2800 meter då det ligger lägre än Cusco och det lämpar sig bättre att vänja sig vid höjdskillnaden här.​ Övernattning på ett mycket vackert retreatcenter där de serverar mat tillredd på råvaror från deras egen trädgård.

Dag 3: Besök lokal by

Vi jobbar ständigt för hållbarhet under våra resor för lokala människor och för miljön. Denna dag är en viktigt del av vårt arbete. Vi åker till en liten lokal by dit få turister når och möter de människor som lever här. De välkomnar dig varmt, bjuder på en härlig lunch och visar dig traditionella vävtekniker med ull av får och alpacka. Tillbaka till retreatcentret på eftermiddagen.

Dag 4: Andisk ceremoni med shaman från ett närliggande samhälle

Du har dagen att disponera på egen hand med tid för yoga och stilla stunder i meditation i den magiskt vackra trädgården. Möjlighet att delta i en andisk ceremoni med shaman. Healing och massage finns att tillgå för den som önskar (extra kostnader tillkommer).

Dag 5: Guidad tur genom den heliga dalen

Med vår kunniga guide ska vi nu utforska denna vackra dalgång som är full av lämningar från Inkas tid. Hisnande vyer och kulturella möten. Under dagen ges tillfälle att uppleva denna magnifika dalgång genom yoga och meditation på en mycket speciell plats vid ett litet fertilitetstempel.

Dag 6: Vandra inkaleden till Machu Picchu

På morgonen avgår tåget som tar oss mot världsarvet Machu Picchu. Tågresan är en upplevelse i sig med hisnande vyer av den snabba floden som rälsen följer djupare in i dalgången och de branta bergssidorna som toppas av glaciärer. Hoppa av tåget halvvägs och börja heldagsvandringen till Machu Picchu. Ankommer på eftermiddagen, buss ner till byn och övernattning i Aguas Calientes. Om du är osäker på att du kommer att klara vandringen går det bra att sitta kvar på tåget ända fram till byn. ​

Packa en ryggsäck som du tar med dig för vandringen med ett ombyte för nästa dag. Resterande bagage kommer att finnas på plats på hotellet i Cusco som du kommer till nästkommande kväll. Det finns inga bärare utan se till att det är bekvämt att bära med dig bara det du behöver.  HA ALLTID MED DIG DITT PASS!!

Dag 7: Machu Picchu guidat besök

Vi inleder besöket med stilla stund i meditation med en utsikt som skapar minnen för livet. Vår kunniga guide visar oss runt och berättar om denna storslagna plats. Tåg tillbaka till Cusco. Övernattning i Cusco. Här finns bagaget på plats. 

Dag 8: Sacsayhuaman och stadsvandring i Cusco

Dags att utforska denna spännande stad full av historia och nutida kultur. På morgonen besöker vi fortet Sacsayhuaman med vår guide och gör yoga på en utvald plats med slående vacker utsikt över bergen. Vi vandrar till närliggande ruiner som var heliga för Inka och känner på dessa starka energier. Vårt hotell ligger i den mysiga stadsdelen San Blas som ligger endast några kvarter till det centrala torget.

Dag 9: Ledig dag i Cusco

Denna dag har du tid att på egen hand njuta av Cusco. Yoga tillsammans för den som vill på en vacker plats utomhus. 

Dag 10: Amazonas regnskog 

Flyg till staden Puerto Maldonado som ligger i Perus sydöstra del mitt i den väldiga regnskogen. Vi åker flodbåt till lodget som ligger cirka 45 minuter från staden. Efter lunch väntar det första mötet med regnskogen då vi ger oss ut på en kort vandring. Med specialiserade guider får du lära dig mycket om denna enorma skog. På eftermiddagen tar vi oss ut på upptäcktsfärd i skogen och från ett högt torn ser vi trädkronorna från ovan och njuter av en fantastisk utsikt i solnedgången. Kikare rekommenderad för fågel och djurskådning! Yoga till skogens musik i en rund byggnad som kallas maloca som traditionellt är shamernas samlingsplats. För dig som inte deltar i yogan fortsätter vandringen med guiden.

Dag 11: Sjön Sandoval och leta kaimaner 

Tidigt på morgonen tar vi oss via flodbåt och till fots till en sjö som ligger i ett naturreservat. I gryningen är skogens invånare som mest aktiva därför startar vi dagen tidigt. Sjön är magiskt vacker och stilla. Vi får lära oss om dessa unika ekosystem och hur de bildas. Tillbaka till lodget för lunch. Yoga på eftermiddagen i den fina malocan. För dig som inte deltar i yogan kan ta en stund att njuta vid swimmingpoolen. På kvällen när det blivit mörkt ska vi än en gång åka båt och denna gång letar vi efter kaimaner längs flodstranden. ​

Dag 12: Taricaya

Yoga på morgonen. Denna dag är ett viktigt led i vårt arbete med hållbarhet. Vi besöker ett djurräddningscenter och vandrar i den vackra skog som är deras privata reservat. 

Dag 13: Papegojor och yoga i regnskogen

Även denna dag ska vi upp tidigt för att ta oss till fots till en mycket speciell plats i djungeln dit papegojor kommer för att äta mineralrik lera. Ett skådespel väntar oss med luften full av dessa skränande, färgglada fåglar. Det är fantastiskt att se dem i det vilda. Denna dag ägnas lite extra åt yogan och att kanske sola vid poolkanten. 

Dag 14: Flyg till Lima

Vid lunchtid är det dags att flyga tillbaka till Lima, tar ca 1,5h. Flyg hem till Sverige avgår på kvällen.

Dag 15: Ankomst Sverige på kvällen lokal tid

 

 

 

 

 

Temperaturer och väder:

Kallast är det i Cusco, på kvällen kan det bli runt 15 - 13 grader. Om det regnar känns det kallare. Bra med en skaljacka och en varmare tröja, då klarar man sig fint.

 

I heliga dalen och Machu Picchu är det varmare, 20 - 25 grader på dagen och runt 17 - 18 grader på kvällen. 

 

I regnskogen är det varmt och fuktigt. Runt 25 - 30 på dagen och 20 - 25 på kvällen. Det är skönt att ha flipflop eller lättare sandaler till kvällarna på lodget. Under vandringarna i skogen är behövs bra kängor, gympaskor räcker inte då det ofta är lerigt. Är det väldigt lerigt finns gummistövlar att låna. 

 

Det kan komma regnskurar då detta är i slutet på regnperioden. De brukar vara kortvariga men kan vara kraftiga. 

 

 


 

 • Black Facebook Icon
 • Black Google+ Icon
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon
BOKNINGSINFORMATION

 • Bokas online via denna hemsida 

 • Ej återbetalningsbar bokningsavgift 5000 kr.

 • Vid bokning godkänner du våra villkor. Angivna villkor för denna avgång gäller över de generella villkoren. Läs dem här

Kontakta oss för aktuell info!

Manuel@inwildperu.com

Möt yogalärarna Maria Boox och Elisabeth Johansson

Maria Boox är passionerad yogautövare och har praktiserat och undervisat i 30 år. Hon är en pionjär i Sverige och grundade en av Sveriges första Yoga Shalas.

Yoga Shala Stockholm var Marias hem under tio år. Många av lärarna i Stockholm och runt om i Sverige har studerat och lärt av henne.
Maria undervisar nu sin Yoga i egen regi över hela världen. Maria är en ursprunglig elev till sin älskade Guruji, Pattabhi Jois, som hon studerade hos och lärde av under tretton år. Hon har auktoriserats direkt av Guruji och även av Sharath nivå två. 


Maria är väl etablerad i Ashtanga yogatraditionen och fortsätter sina studier och praktik med Sharath och andra lärare.

Maria är även certifierad av BKS Iyengar som hon tillbringade ett år med på 90-talet. Hon har djupa kunskaper i den terapeutiska yogan. Under många år har hon också regelbundet besökt Ramesh Balsekar i Mumbai där hon fördjupat sin andliga tro i yogans traditionen.

Marias senaste utbildning och studier med Shri O.P Tiwariji har gett henne en certifiering i att undervisa Pranayama. Hennes förståelse och undervisning i Pranayama och Patanjali Yoga Sutras ger ett djup i undervisningen. Filosofin ligger Maria varmt om hjärtat och är alltid en del av hennes liv och läror.
Maria har djup kunskap inom Ayurveda traditionen och för närvarande genomgår hon en utbildning i Ayurveda med Johan Ljungsberg på Veda Lila i Stockholm för att bli ayurvedisk hälsorådgivare.


Alla dessa erfarenheter, utbildningar och studier med så många mästare i yoga i kombination med sin varma personlighet har gett henne ett unikt och personligt sätt att undervisa i Yoga.